Installatie en onderhoud van granito tegelsTips en informatieve video's
Reinigingsproducten en afwerking Reinigingsproducten en afwerkingVoor alle op cement gebaseerde vloeren. Bestel Online

0:39 minInstallatie Granito tegels - video

Installatie Granito tegels

- Plaats op een genivelleerde betonplaat met standaard cementlijm. Dubbel lijmen (aanbrengen op de vloer/wand en de achterkant van de tegel) om de tegels stevig te zetten. Dunne voegen (1 tot 2 mm) gevuld met op vloeibaar cement gebaseerde flexibele voeg. Laat een dikkere opening voor vloerverwarming en buiteninstallaties (min. 2 mm). Bij effenkleurige tegels kun je gekleurd voegmiddel in dezelfde kleur als de tegels gebruiken tenminste als je de vloer na de installatie polijst.
0:43 minSchuurpolijsten om de afwerking - video

Schuurpolijsten om de afwerking te nivelleren en te verbeteren

- Schuurpolijsten van het oppervlak met een fijne korrelschijf na de installatie wordt aanbevolen. Hiermee worden de tegels waterpas gemaakt (indien nodig), de vloer gereinigd, de toonconsistentie naar boven gebracht en het geeft de tegels glans. Dit proces is vergelijkbaar met het schurend polijsten van marmer, natuursteen of terrazzo. Het moet worden uitgevoerd door een specialist in marmer of natuursteen. Nadien moet je de vloer verzegelen met een impregneermiddel. Voor meer glans, kan de vloer worden gepolijst met een poetsmachine en was.
0:50 minHuiselijke vloeren (Mosaic Sealer) - video

Huiselijke vloeren: impregneren is noodzakelijk

- Een sealer is een impregnerende vloeistof die de poriën in het oppervlak van de tegel vult. Het wordt meestal aangebracht na het leggen en op een schone en droge vloer. De sealer beperkt de opname van vloeistoffen en vet en helpt de tegels te beschermen tegen vlekken. Breng de sealer aan met een kwast of een rolwals, omdat de tegels snel verzadigen. Eenmaal geabsorbeerd, verwijder de overtollige sealer en verdeel gelijkmatig met een doek. Overtollige sealer die op het oppervlak achterblijft, zal drogen en glanzende of gelige resten achterlaten die alleen kunnen worden verwijderd met een zachte afslijping.
0:41 minEen high traffic Granito vloer kristalliseren

“Zwaar verkeer” vloeren: Granito kristalliseren en versterken

- Kristallisatie is een mechanisch / chemisch proces dat fluorosilicaten (van natrium of magnesium) hecht aan de kristallen in het oppervlak van kalkachtige vloeren, en het verhardt oppervlakken en maakt ze waterdicht. Marmer, travertijn, sedimentaire stenen, Terrazzo en Granito kunnen allemaal na de installatie of op elk moment tijdens de levensduur van de vloer worden gekristalliseerd om de oorspronkelijke look te herstellen en terug te krijgen. Een professioneel contact in de natuursteen en marmer sector, moet de kristallisatie uitvoeren met behulp van een enkele draaimachine, een schijf van roestvrij staal of bronswol en op fluorosilicaat gebaseerde producten.
0:41 minEen Granito vloer kristalliseren

Kristallisatie voor huishoudelijk gebruik

- Voor huishoudelijk gebruik biedt Mosaic een meer praktische en niet-toxische kristallisator (zonder fluorosilicaten) aan. Dit product kan het beste worden aangebracht met een polijstmachine met een stalen- of fiberschijf. Neem voor meer informatie contact op met de klantendienst.
0:34 minEen Granito vloer reinigen met draaimachine en fiberdisc

Reinigen met een poetsmachine en fiberschijf

- Gebruik voor het reinigen en strippen van een zeer vuile vloer een vloerpoetsmachine met grote diameter met een harde vezelschijf (zwart of bruin), water en PH-neutrale zeep of milde, niet-zure reinigingsmiddelen. Grondig spoelen om het slib te verwijderen dat door het schuren is gegenereerd. Mosaic kan een zacht reinigingsproduct leveren voor huishoudelijk gebruik of een sterkere reiniger die resten verwijdert die na een installatie zijn achtergebleven. Buffermachines kunnen in het algemeen worden gehuurd bij lokale doe-het-zelfzaken.
0:31 minReiniging en dagelijks onderhoud

Reiniging en dagelijks onderhoud

- Dweil, water en neutrale zeep. Natuurlijke zeep reinigt, desinfecteert en voedt Granito en beschermt het tegelijkertijd. Gebruik nooit sterke reinigingsmiddelen of zure of alkalische producten die "calcium"-bodems aantasten. Door af en toe wax aan het waswater toe te voegen, blijven de kleuren behouden, ontstaat er een patina dat de vloer extra beschermt.

Reinigingsproducten en afwerking

 • SEALER
  • Sealer
  • Eenhed: 1L
   Prijs: 25€ excl BTW
   Toevoegen aan winkelkar
  • EIGENSCHAPPEN - Mosaic Sealer is een vloeibaar impregneermiddel dat de opname van water en vetten in poreuze materialen beperkt. Het penetreert de poriën van de tegels en heeft geen invloed op de natuurlijke afwerking van een cementvloer. Dit oplosmiddel en op hars gebaseerd product moet worden aangebracht met een borstel, doek of roller op een schoon en droog oppervlak. Pas een of enkele keren toe totdat de tegels verzadigd zijn. Zorg dat de ruimte geventileerd is en vermijd overmatig gebruik. Elke sealer die niet binnen enkele minuten wordt geabsorbeerd, blijft op het oppervlak achter. U kunt het oppervlak met een fijne doek afvegen om het teveel te verwijderen en een glanzende of onregelmatige afwerking te voorkomen. Probeer de sealer altijd op een losse tegel voordat u hem op het hele oppervlak aanbrengt, om de mate van absorptie van de tegels in te schatten.

   GEVAAR - Licht ontvlambare vloeistof en damp. Kan dodelijk zijn bij ingestie, gevaar voor de luchtwegen. Kan ernstige huid- en oogirritatie veroorzaken. Kan slaperigheid en duizeligheid veroorzaken. Giftig voor in het water levende organismen, met negatieve effecten op lange termijn. Als medisch advies vereist is, neem het etiket of de verpakking mee. Buiten het bereik van kinderen houden. Weghouden van hittebronnen, vonken, open vuur en hete oppervlakken. Niet roken. Draag beschermende handschoenen, kleding en brillen en een beschermend masker. IN GEVAL VAN OPNAME: Bel direct het ANTIGIFCENTRUM of zoek medische hulp. BIJ CONTACT MET DE HUID (of het haar): verontreinigde kleding onmiddellijk verwijderen. Huid afspoelen met water of met een douche. NA INADEMING de persoon naar buiten brengen en in een comfortabele houding houden om te kunnen ademen. IN GEVAL VAN CONTACT MET DE OGEN: spoel voorzichtig met water gedurende enkele minuten. Niet doorslikken.
 • NEUTRALE ZEEP
  • Soap
  • Eenhed: 1L
   Prijs: 12.5€ excl BTW
   Toevoegen aan winkelkar
  • EIGENSCHAPPEN - Vloeibare PH neutrale zeep voor dagelijks gebruik. Verdund in water, zal de zeep de tegels op basis van cement desinfecteren en voeden.

   GEVAAR - Kan ernstige oogirritatie veroorzaken. Als medisch advies vereist is, neem het etiket of de verpakking mee. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees het etiket voor gebruik. Na gebruik de handen grondig wassen. Draag altijd beschermende handschoenen, kleding en oogbescherming en een beschermend masker. IN GEVAL VAN CONTACT MET DE OGEN: spoel voorzichtig met water gedurende enkele minuten. Contactlenzen verwijderen. Blijf spoelen. Als de irritatie aanhoudt, zoek dan medische hulp.
 • NEUTRALE WAX
  • Cire
  • Eenhed: 1L
   Prijs: 17.5€ excl BTW
   Toevoegen aan winkelkar
  • EIGENSCHAPPEN - Vloeibare wax die je puur of verdund met water kunt gebruiken. Eenmaal droog, kan de vloer worden gepolijst met een doek, vezel of viltkussens die de tegels een glans geven en de kleuren verbeteren. De wax creëert mettertijd een patina wat een extra bescherming biedt.

   GEVAAR - Product niet geclassificeerd als een risico voor de gezondheid of het milieu. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees het etiket voor gebruik. IN GEVAL VAN OPNAME: Bel direct het ANTIGIFCENTRUM of zoek medische hulp. IN GEVAL VAN CONTACT MET DE OGEN: spoel voorzichtig met water gedurende enkele minuten. Contactlenzen verwijderen. Blijf spoelen. In geval van een ongeluk of slaperigheid direct het ANTIGIFCENTRUM bellen of medische hulp inroepen. Als medisch advies vereist is, neem het etiket of de verpakking mee. Inhoud en container afvoeren volgens de plaatselijke voorschriften voor afvalbeheer.
 • REINIGER VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
  • Cleaner1
  • Eenhed: 0,75L
   Prijs: 12.5€ excl BTW
   Toevoegen aan winkelkar
  • EIGENSCHAPPEN - Deze reiniger helpt vetvlekken en andere vlekken die het gevolg zijn van dagelijks gebruik van een cementtegelvloer, af te zwakken. Spuit het product grondig op het te behandelen gebied, laat het een paar minuten rusten voordat u met een poets/draaimachine en een fiberschijf of met een groen schuursponsje begint te schrobben. Voeg indien nodig water toe. Spoel de residuen goed af om het proces te voltooien.

   GEVAAR - Draag altijd beschermende handschoenen, kleding en oogbescherming en een beschermend masker. Kan ernstige huid- en oogirritatie veroorzaken. Als medisch advies vereist is, neem het etiket of de verpakking mee. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees het etiket voor gebruik. IN GEVAL VAN INSLIKKEN: De mond spoelen en GEEN braken opwekken. BIJ CONTACT MET DE HUID (of het haar): verontreinigde kleding onmiddellijk verwijderen. Huid afspoelen met water of met een douche. NA INADEMING de persoon naar buiten brengen en in een comfortabele houding houden om goed te kunnen ademen. IN GEVAL VAN CONTACT MET DE OGEN: spoel voorzichtig met water gedurende enkele minuten. Contactlenzen verwijderen. Blijf spoelen en niet inslikken. In geval van een ongeluk onmiddellijk het ANTIGIFCENTRUM bellen of medische hulp inroepen. Inhoud en container afvoeren volgens de plaatselijke voorschriften voor afvalbeheer. Gebruik dit product niet met een verfpistool.
 • REINIGER INDUSTRIËLE REINIGER
  • Cleaner2
  • Eenhed: 0,75L
   Prijs: 12.5€ excl BTW
   Toevoegen aan winkelkar
  • EIGENSCHAPPEN - Vloeibare reiniger op basis van een zacht zuur dat inwerkt op kalkhoudende elementen en resten van de installatie. Het lost ook een dunne laag van het tegeloppervlak op en helpt bij het schoonmaken. Het product wordt over de vloer gespoten. Het kan puur of verdund worden gebruikt, afhankelijk van het vereiste reinigingsniveau. Bij sproeien reageert het zuur met de kalkhoudende elementen, waarbij gasbellen en een gekleurd slib ontstaan. Enkele seconden na het spuiten werkt het zuur niet meer en moet het chemische reinigingsproces onmiddellijk worden voltooid met mechanische afschuring met een poets/draaimachine met een fiberschijf (of een groene schuurspons). Voeg indien nodig water toe voordat u gaat schuren/polijsten. Spoel onmiddellijk en grondig met schoon water om de resten en het slib te verwijderen.

   GEVAAR - Kan ernstige huidirritatie en oogletsel veroorzaken. Als medisch advies vereist is, neem het etiket of de verpakking mee. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees het etiket voor gebruik. IN GEVAL VAN CONTACT MET DE HUID (of het haar): spoel de huid af met water en zeep. Verontreinigde kleding onmiddellijk verwijderen en wassen. IN GEVAL VAN CONTACT MET DE OGEN: spoel voorzichtig met water gedurende enkele minuten. Contactlenzen verwijderen. Blijf spoelen. IN GEVAL VAN OPNAME: Bel direct het ANTIGIFCENTRUM of zoek medische hulp.
 • KRISTALLISATOR VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
  • Crystalliser
  • Eenhed: 0,75L
   Prijs: 17.5€ excl BTW
   Toevoegen aan winkelkar
  • EIGENSCHAPPEN - Te gebruiken met een vloerpolijst/schrobmachine wanneer de vloer volledig is schoongemaakt, afgespoeld en gedroogd. De kristallisator, zonder magnesiumfluorsilicaat, verhardt de tegels, waardoor ze beter bestand zijn tegen schuren en vlekken en het geeft ze een lichte glans. Sproei een kleine hoeveelheid over het te behandelen gebied en bewerk het oppervlak met de polijstmachine en schijven (wollen schijven van roestvrij staal of fiber/glasvezel) tot het product is geabsorbeerd en de tegels volledig droog en glanzend zijn.

   GEVAAR - Kan ernstige irritatie van de huid en oogletsel veroorzaken. Als medisch advies vereist is, neem het etiket of de verpakking mee. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees het etiket voor gebruik. IN GEVAL VAN INSLIKKEN: De mond spoelen en GEEN braken opwekken. BIJ CONTACT MET DE HUID (of het haar): verontreinigde kleding onmiddellijk verwijderen. Huid afspoelen met water of met een douche. NA INADEMING de persoon naar buiten brengen en in een comfortabele houding houden om te kunnen ademen. IN GEVAL VAN CONTACT MET DE OGEN: spoel voorzichtig met water gedurende enkele minuten. Contactlenzen verwijderen. Blijf spoelen en niet inslikken. In geval van een ongeluk onmiddellijk het ANTIGIFCENTRUM bellen of een arts raadplegen. Bewaar dit product op een veilige en vergrendelde locatie. Inhoud en container afvoeren volgens de plaatselijke voorschriften voor afvalbeheer.