Installatie van Granito tegels
Plaats op een genivelleerde betonplaat met standaard cementlijm. Dubbel lijmen (aanbrengen op de vloer/wand en de achterkant van de tegel) om de tegels stevig te zetten.
Dunne voegen (1 tot 2 mm) gevuld met op vloeibaar cement gebaseerde flexibele voeg. Laat een dikkere opening voor vloerverwarming en buiteninstallaties (min. 2 mm).
Bij effenkleurige tegels kun je gekleurd voegmiddel in dezelfde kleur als de tegels gebruiken tenminste als je de vloer na de installatie polijst.

Schuurpolijsten om de afwerking te nivelleren en te verbeteren
Schuurpolijsten van het oppervlak met een fijne korrelschijf na de installatie wordt aanbevolen. Hiermee worden de tegels waterpas gemaakt (indien nodig), de vloer gereinigd, de toonconsistentie naar boven gebracht en het geeft de tegels glans.
Dit proces is vergelijkbaar met het schurend polijsten van marmer, natuursteen of terrazzo. Het moet worden uitgevoerd door een specialist in marmer of natuursteen. Nadien moet je de vloer verzegelen met een impregneermiddel. Voor meer glans, kan de vloer worden gepolijst met een poetsmachine en was.

Huiselijke vloeren: impregneren is noodzakelijk
Een sealer is een impregnerende vloeistof die de poriën in het oppervlak van de tegel vult. Het wordt meestal aangebracht na het leggen en op een schone en droge vloer. De sealer beperkt de opname van vloeistoffen en vet en helpt de tegels te beschermen tegen vlekken.
Breng de sealer aan met een kwast of een rolwals, omdat de tegels snel verzadigen. Eenmaal geabsorbeerd, verwijder de overtollige sealer en verdeel gelijkmatig met een doek. Overtollige sealer die op het oppervlak achterblijft, zal drogen en glanzende of gelige resten achterlaten die alleen kunnen worden verwijderd met een zachte afslijping.

“Zwaar verkeer” vloeren: Granito kristalliseren en versterken
Kristallisatie is een mechanisch / chemisch proces dat fluorosilicaten (van natrium of magnesium) hecht aan de kristallen in het oppervlak van kalkachtige vloeren, en het verhardt oppervlakken en maakt ze waterdicht. Marmer, travertijn, sedimentaire stenen, Terrazzo en Granito kunnen allemaal na de installatie of op elk moment tijdens de levensduur van de vloer worden gekristalliseerd om de oorspronkelijke look te herstellen en terug te krijgen.
Een professioneel contact in de natuursteen en marmer sector, moet de kristallisatie uitvoeren met behulp van een enkele draaimachine, een schijf van roestvrij staal of bronswol en op fluorosilicaat gebaseerde producten.
Kristallisatie voor huishoudelijk gebruik
Voor huishoudelijk gebruik biedt Mosaic een meer praktische en niet-toxische kristallisator (zonder fluorosilicaten) aan.
Dit product kan het beste worden aangebracht met een polijstmachine met een stalen- of fiberschijf. Neem voor meer informatie contact op met de klantendienst.
Reiniging en dagelijks onderhoud
Zwabber met water en PH neutrale zeep. Natuurlijke PH-neutrale zeep reinigt en voedt de Granito terwijl deze wordt beschermd. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of zure en alkalische producten die « op kalksteen gebaseerde » vloeren aanvallen.
Kleurloze wax voor marmer kan van tijd tot tijd worden gebruikt als onderdeel van het onderhoud. Het helpt de kleuren te verbeteren, zal een patina creëren en de vloer mee beschermen.

Reinigen met een poetsmachine en fiberschijf Gebruik voor het reinigen en strippen van een zeer vuile vloer een vloerpoetsmachine met grote diameter met een harde vezelschijf (zwart of bruin), water en PH-neutrale zeep of milde, niet-zure reinigingsmiddelen.
Grondig spoelen om het slib te verwijderen dat door het schuren is gegenereerd.
Mosaic kan een zacht reinigingsproduct leveren voor huishoudelijk gebruik of een sterkere reiniger die resten verwijdert die na een installatie zijn achtergebleven. Buffermachines kunnen in het algemeen worden gehuurd bij lokale doe-het-zelfzaken.